Navtična trgovina me je navdušila, da bi enkrat imel svojo barko

Živel sem v kraju, kjer je ni dogajalo prav nič. Večkrat sem se hotel ukvarjati z različnimi stvarmi, a v našem kraju to ni bilo izvedljivo. Nato se je nepričakovano pri nas odprla navtična trgovina, kar je bilo za naš kraj res nekaj nenavadnega. Seveda me je zanimalo in šel sem na samo otvoritev. Tisti dan sem bil na otvoritvi skoraj pol dneva, kajti nisem si predstavljal, da me bo tako potegnilo.

Ko sem se zaklepetal z ljudmi, ki jim navtika ni tuja, sem spoznal, da imam skrito željo in to je to, da imam enkrat barko. Presenetil sem sam sebe, ko sem začel razmišljati v tej smeri, kajti dobro sem se zavedal, kaj to pomeni in koliko denarja se vrti okoli tega. Vse to je pri meni povzročila navtična trgovina, da sem resno začel premišljevati o barki. 

Spoznal sem določene ljudi, ki so imeli barke in tako sem se začel družiti z njimi in naredil izpit za barko. Tega res nisem pričakoval in sam sebe sem presenetil, moje življenje, pa se je od takrat naprej spremenilo. Začel sem živeti!

Kako srečen sem sedaj, da je navtična trgovina prišla v naš kraj, kajti najprej mi prav nič ni bilo jasno, zakaj bi takšna trgovina bila v našem kraju, sedaj pa mi je vse bolj jasno. Če ne drugo, sem sam začel živeti drugače in prav navtična trgovina je kriva za to. Sedaj zaradi tega vedno kupujem v tej trgovini kot zahvala za to, da danes živim drugačno življenje, kot pa sem ga prej, ko nisem imel nobenega cilja. Sedaj imam cilj in to je moja barka. 

Rad sem na morju in vsak evro gre v barko. Kako hitro se lahko stvari spremenijo, pri meni je navtična trgovina spremenila vse in srečen sem, ker vem, da me je na določen način rešila mojega naveličanega vsakdana.