Nikoli ne bom pozabila na kanjoning, ki sem ga doživela v mladosti

Nikoli ne bom pozabila na kanjoning, ki sem ga doživela v mladosti

Pred mnogimi leti, ko sem bila še študentka, sem rada hodila v gore. Takrat študenti nismo imeli avtomobilov in sem pogosto štopala, da sem prišla prej do začetne poti na vrh gora. Ko sem enkrat štopala že štiri ure, se je do mene pripeljal fant s kolesom in me povabil na kanjoning, ki je bil v bližini. Sploh nisem vedela kaj je to. Bila sem naveličana štopanja in čakanja na vročini in sem rekla, da sem za. Ko sem videla v kaj sem se podala, me je ratalo strah. Ampak je bilo odveč, fantje so zelo poskrbeli za varnost.

Najprej smo se oblekli v neopren obleko in se odpeljali na vrh reke, kjer je bilo videti čudovite kanjone. Voda je brzela po vodnih toboganih. Ko sem stopila v vodo, me je kar odneslo naprej. Bilo je andrenalinsko doživetje in komaj sem čakala, da gremo še dalje. Spuščali smo se po brzicah med kanjoni in stenami. Ekipa je bila neverjetna in kanjonig je dobil pri meni posebno mesto med adrenalinskimi športi. Na koncu smo preplezali še slap in poti je bilo konec. Ker sem ostala z ekipo, smo naslednji dan ponovno šli na kanjoning, tokrat v drugo strugo reke. Ta je bila nekoliko bolj zahtevna in več je bilo pretoka vode. Vendar smo tako imeli vso varnostno opremo, vključno s čelado, ter varovali en drugega. Naslednji teden sem videla po televiziji ekipo, ki je z mano doživela kanjoning oziroma so me oni povabili.

Kdor si želi adrenalina in čutiti reko na njenem začetku poti, se spuščati med kanjoni, ki je je izdolbla reka, potem je kanjoning odlična izbira. Vse lahko doživite v enem dnevu in pri tem še obiščete čudovito naravo. Vedno znova se vračam na kanjoning, ker mi požene adrenalin po telesu in sem v objemu prelepih gora in smaragdno čiste reke.